Intro

Sobre el projecte

En aquesta primera etapa, el catàleg es focalitza en l’arquitectura moderna i contemporània projectada i construïda entre el 1832 –any d’edificació de la primera xemeneia industrial de Barcelona que establim com a inici de la modernitat– fins l’actualitat.

El projecte neix amb l’objectiu de fer més accessible l’arquitectura tant als professionals com al conjunt de la ciutadania per mitjà d’un web que s’anirà actualitzant i ampliant, tot incorporant les obres contemporànies de major interès general, sempre amb una necessària perspectiva històrica suficient, alhora que afegint progressivament obres del nostre passat, amb l’ambiciós objectiu d’abastar un major període documental.

El fons es nodreix de múltiples fonts, principalment de la generositat d’estudis d’arquitectura i fotografia, alhora que de la gran quantitat d’excel·lents projectes editorials històrics i de referència, com guies d’arquitectura, revistes, monografies i d’altres publicacions. Alhora, té en consideració tots els fons de referència de les diverses branques i entitats associades al COAC i d’altres entitats col·laboradores vinculades als àmbits de l’arquitectura i el disseny, en el seu màxim espectre.

Cal mencionar especialment la incorporació de vasta documentació provinent de l’Arxiu Històric del COAC que, gràcies a la seva riquesa documental, aporta gran quantitat de valuosa –i en alguns casos inèdita– documentació gràfica.

El rigor i criteri de la selecció de les obres incorporades s’estableix per mitjà d’una Comissió Documental, formada pel Vocal de Cultura del COAC, el director de l’Arxiu Històric del COAC, els directors de l’Arxiu Digital del COAC i professionals i d’altres experts externs de totes les Demarcacions que vetllen per oferir una visió transversal del panorama arquitectònic present i passat d’arreu del territori.

La voluntat d’aquest projecte és la d’esdevenir el fons digital més extens sobre arquitectura catalana; una eina clau d’informació i documentació arquitectònica exemplar que passi a ser un referent no només local, sinó internacional, en la forma d’explicar i mostrar el patrimoni arquitectònic d’un territori.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors de l’Arxiu Digital del COAC

credits

Qui som

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Comissió Documental:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

Col·laboradors Externs:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

Entitats Col·laboradores:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Disseny i Programació:

Nubilum Edittio

En Imatges

 • Ignasi Oms i Ponsa

Obres

Sobre el mapa

Constel·lació

Cronologia

 1. Casa Puig i Font

  Ignasi Oms i Ponsa

 2. Manso Noguera

  Ignasi Oms i Ponsa

 3. Casa i Magatzem Armengou

  Ignasi Oms i Ponsa

 4. Casa Gabernet Español

  Ignasi Oms i Ponsa

 5. Casa Devant (Can Jorba Vell)

  Ignasi Oms i Ponsa

 6. Casa Padró i Xipell

  Ignasi Oms i Ponsa

 7. Manso Morera

  Ignasi Oms i Ponsa

 8. Escorxador Municipal de Manresa

  Ignasi Oms i Ponsa

 9. Casa Torrens

  Ignasi Oms i Ponsa

 10. Casino de Manresa

  Ignasi Oms i Ponsa

 11. Casa Devant

  Ignasi Oms i Ponsa

  Casa Devant

 12. Casa Tàpias o Lluvià

  Ignasi Oms i Ponsa

 13. Casa Torrents

  Ignasi Oms i Ponsa

 14. Ajuntament de Navarcles

  Ignasi Oms i Ponsa

 15. Casa Torra

  Ignasi Oms i Ponsa

 16. Farinera la Florinda

  Ignasi Oms i Ponsa

 17. Hotel Sant Roc

  Ignasi Oms i Ponsa

Bibliografia