Intro

About

In this first stage, the catalogue focuses on the modern and contemporary architecture designed and built between 1832 –year of construction of the first industrial chimney in Barcelona that we establish as the beginning of modernity– until today.

The project is born to make the architecture more accessible both to professionals and to the citizens through a website that is going to be updated and extended. Contemporary works of greater general interest will be incorporated, always with a necessary historical perspective, while gradually adding works from our past, with the ambitious objective of understanding a greater documented period.

The collection feeds from multiple sources, mainly from the generosity of architectural and photographic studios, as well as the large amount of excellent historical and reference editorial projects, such as architectural guides, magazines, monographs and other publications. It also takes into consideration all the reference sources from the various branches and associated entities with the COAC and other collaborating entities related to the architectural and design fields, in its maximum spectrum.

Special mention should be made of the incorporation of vast documentation from the COAC Historical Archive which, thanks to its documental richness, provides a large amount of valuable –and in some cases unpublished– graphic documentation.

The rigour and criteria for selection of the works has been stablished by a Documental Commission, formed by the COAC’s Culture Spokesperson, the director of the COAC Historical Archive, the directors of the COAC Digital Archive, and professionals and other external experts from all the territorial sections that look after to offer a transversal view of the current and past architectural landscape around the territory.

The determination of this project is to become the largest digital collection about Catalan architecture; a key tool of exemplar information and documentation about architecture, which turns into a local and international referent, for the way to explain and show the architectural heritage of a territory.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors of the COAC Digital Archive

credits

About us

Architects' Association of Catalonia:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Documental Commission:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

External Collaborators:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura

Collaborating Entities:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Design & Development:

Nubilum Edittio

In Pictures

 • Oscar Blasco

Works

On the Map

Constellation

Cronology

 1. Àurea Cuadrado Skate Park Gardens

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

  Àurea Cuadrado Skate Park Gardens

  El programa planteja aquest nou skatepark com a una skate - plaça. El projecte treballa en els límits de l’àmbit d’actuació, aprofitant els canvis de nivell i la contenció dels talussos, per col•locar tots els elements patinables. Aquests es configuren com a murs, plans inclinats, escales, grades, plataformes, bancs, baranes, etc.., que es relacionen entre ells amb un llenguatge comú, i no com a objectes aïllats. L’objectiu principal ha sigut revertir la imatge habitual d’aquests espais associada als grans elements durs imposats en un espai obert sense ombres, fent que la vegetació de l’entorn tingui continuïtat i contacte directe amb la nova instal•lació.
 2. Mar Bella Skate Park

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

  Mar Bella Skate Park

  El programa defineix una zona patinable polivalent amb diferents àrees i nivells de dificultat: una zona de street a la part superior que funcionarà com a porta d’entrada, una snake run que permetrà el patinatge de llarg recorregut, i finalment una zona amb tres pools. El skatepark es pensa com a una nova topografia artificial, com un joc de dunes que s’adapta al terreny i aprofita el seu desnivell en direcció al mar, seguint l’estratègia del Parc del Poble Nou. Es busca també una bona relació de continuïtat amb la vegetació existent i els recorreguts que arriben i delimiten la zona d’intervenció.
 3. Nou Barris Skate Park

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

  Nou Barris Skate Park

  El nou skatepark de Nou Barris se situa sobre la coberta de la Ronda de Dalt, una de les grans infraestructures viàries de Barcelona. Es tracta de la reforma d’una vella pista de skate de la que tan sols s’utilitzava una part. En un procés de participació ciutadana es va treballar amb els usuaris i les associacions locals per tal d’aconseguir una pista adaptada a les seves necessitats. El skatepark incorpora tres bowls successives (rescatant la mítica hellcurving), una part dedicada al street amb múltiples elements i un zona de snake run.
 4. Aureà Cuadrado Urban Sports Park

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

  Aureà Cuadrado Urban Sports Park

  En la majoria de les ciutats els skateparks es continuen construint a la perifèria. La integració d'aquestes instal·lacions en el seu entorn acostuma a ser inexistent, mostrant-se habitualment com un conjunt aïllat. El Parc Esportiu Urbà d’Áurea Cuadrado canvia aquesta dinàmica per esdevenir una nova alternativa contemporània de l'espai públic. La intervenció es planteja íntegrament com una skateplaça. El programa inicial demana la reproducció de diferents elements patinables de carrers i places de la ciutat de Barcelona. La proposta treballa amb els límits de l'àmbit d'actuació, aprofitant els canvis de nivell i la contenció dels talussos per a col·locar tots aquests elements patinables, relacionant-los entre ells tot seguint una seqüència i un llenguatge comú. Es respecten els recorreguts interiors que existien prèviament en el lloc, s'apropa la vegetació existent cap a l'interior i es treballa amb els dos materials ja existents en el lloc amb la intenció d'establir un fort vincle de continuïtat amb el paisatge que l'envolta.
 5. Mostres d'Arquitectura (Barcelona)

  Shortlisted

  Mostres d'Arquitectura (Barcelona)

  Aureà Cuadrado Urban Sports Park

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

 6. FAD Award

  Shortlisted. Category: City and Landscape

  FAD Award

  Àurea Cuadrado Skate Park Gardens

  Scob Arquitectura i Paisatge, Oscar Blasco, Sergi Carulla

Bibliography

Societies