Intro

Sobre el projecte

En aquesta primera etapa, el catàleg es focalitza en l’arquitectura moderna i contemporània projectada i construïda entre el 1832 –any d’edificació de la primera xemeneia industrial de Barcelona que establim com a inici de la modernitat– fins l’actualitat.

El projecte neix amb l’objectiu de fer més accessible l’arquitectura tant als professionals com al conjunt de la ciutadania per mitjà d’un web que s’anirà actualitzant i ampliant, tot incorporant les obres contemporànies de major interès general, sempre amb una necessària perspectiva històrica suficient, alhora que afegint progressivament obres del nostre passat, amb l’ambiciós objectiu d’abastar un major període documental.

El fons es nodreix de múltiples fonts, principalment de la generositat d’estudis d’arquitectura i fotografia, alhora que de la gran quantitat d’excel·lents projectes editorials històrics i de referència, com guies d’arquitectura, revistes, monografies i d’altres publicacions. Alhora, té en consideració tots els fons de referència de les diverses branques i entitats associades al COAC i d’altres entitats col·laboradores vinculades als àmbits de l’arquitectura i el disseny, en el seu màxim espectre.

Cal mencionar especialment la incorporació de vasta documentació provinent de l’Arxiu Històric del COAC que, gràcies a la seva riquesa documental, aporta gran quantitat de valuosa –i en alguns casos inèdita– documentació gràfica.

El rigor i criteri de la selecció de les obres incorporades s’estableix per mitjà d’una Comissió Documental, formada pel Vocal de Cultura del COAC, el director de l’Arxiu Històric del COAC, els directors de l’Arxiu Digital del COAC i professionals i d’altres experts externs de totes les Demarcacions que vetllen per oferir una visió transversal del panorama arquitectònic present i passat d’arreu del territori.

La voluntat d’aquest projecte és la d’esdevenir el fons digital més extens sobre arquitectura catalana; una eina clau d’informació i documentació arquitectònica exemplar que passi a ser un referent no només local, sinó internacional, en la forma d’explicar i mostrar el patrimoni arquitectònic d’un territori.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors de l’Arxiu Digital del COAC

credits

Qui som

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Comissió Documental:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

Col·laboradors Externs:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

Entitats Col·laboradores:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Disseny i Programació:

Nubilum Edittio

En Imatges

  • ae5 arquitectes

Memòria

Alemany • Badenas • Tubert. aecinc arquitectes scp XAVIER ALEMANY VILCHES, Barcelona, 17 abril 1963 Arquitecte, especialitzat en projectes i urbanisme LLUÍS BADENAS PRÀDANOS, Barcelona, 19 juny 1963 Arquitecte, especialitzat en construcció. JAUME TUBERT FERRER, Barcelona, 9 juliol 1962 Arquitecte i professor d’instal•lacions Universitat d’Arquitectura La Salle (2000-2017) Arquitectes associats des del 1992. Des dels inicis de l’activitat professional ens hem enfocat cap a la participació en concursos i a l’obra pública, sense desestimar l’àmbit privat. La diferent especialització dels membres de l’equip, ens ha permès desenvolupar tot tipus de projectes de manera completa des del propi despatx, integrant tots els àmbits que conformen un projecte. La nostra obra abasta el planejament, la urbanització i l’edificació especialment equipaments de l’àmbit de l’ensenyament. Concursos i premis més destacats: Primer Premi concurs per a joves Arquitectes: Ordenació parc urbà Can Roses i nou Cementiri. Rubí (1997) Primer premi triennal d’arquitectura del Maresme 2001-2003 obra pública: Tanatori al nou Cementiri d’Argentona. Primer premi concurs restringit d'idees, Centre d'Estudis Montseny. Barcelona (2004) Primer Premi concurs restringit INCASOL: 30 Habitatges carrer Oporto, Badia del Vallès (2004) Primer Premi concurs d'idees Centre d’Educació Infantil a Vilablareix, Girona (2004), finalista Premis d’Arquitectura comarques de Girona 2006 Primer Premi concurs d’idees ordenació coberta de l'aparcament Riera Gavarra. Canet de Mar (2006) Coberta pista poliesportiva Francesc Calvo, Rubí (2003-2005) Seleccionat IV Biennal d’arquitectura del Vallès 2007 Primer Premi concurs d’idees escola bressol de Ca n’Alzamora. Ajuntament de Rubí. (2007) Primer Premi concurs d’idees escola bressol Pla de Sant Pere. Ajuntament Sant Andreu de Llavaneres. (2008) Primer Premi concurs d’idees coberta pista poliesportiva Clot de la Mel, BIMSA. Barcelona (2009)

Obres

Sobre el mapa

Constel·lació

Autors