Intro

About

In this first stage, the catalogue focuses on the modern and contemporary architecture designed and built between 1832 –year of construction of the first industrial chimney in Barcelona that we establish as the beginning of modernity– until today.

The project is born to make the architecture more accessible both to professionals and to the citizens through a website that is going to be updated and extended. Contemporary works of greater general interest will be incorporated, always with a necessary historical perspective, while gradually adding works from our past, with the ambitious objective of understanding a greater documented period.

The collection feeds from multiple sources, mainly from the generosity of architectural and photographic studios, as well as the large amount of excellent historical and reference editorial projects, such as architectural guides, magazines, monographs and other publications. It also takes into consideration all the reference sources from the various branches and associated entities with the COAC and other collaborating entities related to the architectural and design fields, in its maximum spectrum.

Special mention should be made of the incorporation of vast documentation from the COAC Historical Archive which, thanks to its documental richness, provides a large amount of valuable –and in some cases unpublished– graphic documentation.

The rigour and criteria for selection of the works has been stablished by a Documental Commission, formed by the COAC’s Culture Spokesperson, the director of the COAC Historical Archive, the directors of the COAC Digital Archive, and professionals and other external experts from all the territorial sections that look after to offer a transversal view of the current and past architectural landscape around the territory.

The determination of this project is to become the largest digital collection about Catalan architecture; a key tool of exemplar information and documentation about architecture, which turns into a local and international referent, for the way to explain and show the architectural heritage of a territory.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors of the COAC Digital Archive

credits

About us

Architects' Association of Catalonia:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Documental Commission:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

External Collaborators:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura

Collaborating Entities:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Design & Development:

Nubilum Edittio

In Pictures

 • Dilmé & Fabré Arquitectes

Works

On the Map

Constellation

Cronology

 1. Reconstruction, Remodelling and Extension of the Gran Teatre del Liceu Opera House

  Dilmé & Fabré Arquitectes, Lluís Dilmé i Romagós, Francesc Xavier Fabré i Carreras, Ignasi de Solà-Morales i Rubió

  Reconstruction, Remodelling and Extension of the Gran Teatre del Liceu Opera House

  El 31 de Gener de 1994 es va declarar l'incendi del teatre, el qual va cremar per complet totes les instal·lacions de l'escenari i la sala. L'endemà, el Plenari del Consorci del GTL, va prendre l'acord de reconstruÏr el teatre en el mateix solar segons les prescripcions del Pla Especial de 1993. La Reconstrucció i Ampliació del Teatre del Liceu, va introduïr com a noció central la tensió entre la "Innovació" i la "Memòria", tenint en compte, com a objectius bàsics, els paràmetres dels teatres d'òpera contemporanis: "Els elements tècnics, la seguretat i comfort, i l'arquitectura". Es va prioritzar la decisió de reconstruïr, tal com era i on era, la sala del públic donat que gaudia d'una fortíssima unitat espaial i amplitud visual, fet reconegut entre les sales d'òpera d'Europa.
 2. Sabadell Principal Theatre

  Dilmé & Fabré Arquitectes, Lluís Dilmé i Romagós, Francesc Xavier Fabré i Carreras

  Sabadell Principal Theatre

 3. Terrassa Principal Theatre

  Dilmé & Fabré Arquitectes, Lluís Dilmé i Romagós, Francesc Xavier Fabré i Carreras

  Terrassa Principal Theatre

  El Teatre Principal de Terrassa conservava, molt malmesa, la seva façana del 1909, la primera crugia amb el vestíbul i el foyer, i uns espais desaprofitats a sota d'una cúpula a la coberta. La façana ha recuperat la seva dignitat urbana, el vestíbul i el foyer estan al servei d'una nova i moderna sala teatral (660 localitats) dotada de l'escenari i dels serveis d'escena que precisa malgrat l'estretor del solar i de la seva única façana a la via pública. Sota la cúpula hi ha una segona sala per a actes culturals, música de cambra o lectures poètiques.
 4. Can Manyer Library

  Dilmé & Fabré Arquitectes, Lluís Dilmé i Romagós, Francesc Xavier Fabré i Carreras

  Can Manyer Library

  La Biblioteca de Vilassar La rehabilitació d’aquesta nau és un exercici de recuperació del patrimoni industrial de Vilassar i un joc d’arquitectura racional, clara i diàfana realitzat a partir de la funcionalitat de la biblioteca per a donar nova vida als dos grans espais de la vella fàbrica tèxtil. La planta inferior, amb els rengles de pilars de foneria i les voltes a la catalana, és un espai del qual arrenquen dues noves escales obertes cap a un altre espai,encara més alt, que mostra, filiformes, les esveltes encavallades de suport del doble vessant de la coberta: És un edifici plàcid i serè, un autèntic temple de la industria tèxtil del nostre país. S’ha recuperat la col·lecció més gran coneguda de rajoles de mosaic hidràulic amb la inquietant al·legoria de Barcelona inclosa. Els serveis de la biblioteca que han de quedar tancats es resolen amb unes construccions de fusta a l’interior dels dos grans espais sense arribar a sostre, coberts per si mateixos com uns quioscs lleugers.
 5. Mostres d'Arquitectura (Maresme)

  Shortlisted

  Mostres d'Arquitectura (Maresme)

  Can Manyer Library

  Dilmé & Fabré Arquitectes, Lluís Dilmé i Romagós, Francesc Xavier Fabré i Carreras

Authors