Intro

About

In this first stage, the catalogue focuses on the modern and contemporary architecture designed and built between 1832 –year of construction of the first industrial chimney in Barcelona that we establish as the beginning of modernity– until today.

The project is born to make the architecture more accessible both to professionals and to the citizens through a website that is going to be updated and extended. Contemporary works of greater general interest will be incorporated, always with a necessary historical perspective, while gradually adding works from our past, with the ambitious objective of understanding a greater documented period.

The collection feeds from multiple sources, mainly from the generosity of architectural and photographic studios, as well as the large amount of excellent historical and reference editorial projects, such as architectural guides, magazines, monographs and other publications. It also takes into consideration all the reference sources from the various branches and associated entities with the COAC and other collaborating entities related to the architectural and design fields, in its maximum spectrum.

Special mention should be made of the incorporation of vast documentation from the COAC Historical Archive which, thanks to its documental richness, provides a large amount of valuable –and in some cases unpublished– graphic documentation.

The rigour and criteria for selection of the works has been stablished by a Documental Commission, formed by the COAC’s Culture Spokesperson, the director of the COAC Historical Archive, the directors of the COAC Digital Archive, and professionals and other external experts from all the territorial sections that look after to offer a transversal view of the current and past architectural landscape around the territory.

The determination of this project is to become the largest digital collection about Catalan architecture; a key tool of exemplar information and documentation about architecture, which turns into a local and international referent, for the way to explain and show the architectural heritage of a territory.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors of the COAC Digital Archive

credits

About us

Architects' Association of Catalonia:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Documental Commission:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

External Collaborators:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

:

Generalitat de Catalunya Departament de Cultura

Collaborating Entities:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Design & Development:

Nubilum Edittio

In Pictures

 • Eloi Juvillà i Ballester

Memory

Arquitecte per l'ETSAB l'any 2000, amb una formació acadèmica especialitzada en arquitectura i sostenibilitat. Ha col·laborat en l'elaboració del programa funcional i plans d'usos en equipaments públics. Destacar en la seva trajectòria les obres de l'Hospital de dia i oncològic de l'Arnau de Vilanova, de les noves zones de TAC i RC de l'Hospital Santa Maria de Lleida i coautor, juntament amb S.Gòdia i B.Barrio dels equipaments públics del Centre Cultural aeronàutic del Prat de Llobregat, el CAP 1r de Maig de Lleida i l'avantprojecte del Museu del Transport aeri de Catalunya a l’aeroport de Sabadell. Arquitecte de la Diputació de Barcelona en tasques de programació i Project Management de projectes i obres d’equipaments i espais públics com l’Ampliació del CCCB, el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el Centre Cultural i Biblioteca Mestré Martí i tauler de Rubí, la Biblioteca i cine fòrum de Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet o la rehabilitació de les adoberies Bella i bernades com a centre europeu de la pell de qualitat a Igualada. Igualment ha participat com a jurat en diversos concursos d’arquitectura i en la definició dels mateixos, amb la voluntat d’incorporar la sostenibilitat en els seus criteris de selecció, va ser coordinador del manual “Propostes per a l’ambientalització de concursos públics d’edificació” redactat amb GBCe. En els darrers anys ha coordinat l’estratègia de Verd urbà de la Diputació de Barcelona coordinant una sèrie d’accions adreçades a la millora de la qualitat de l’espai públic i la renaturalització de les ciutats; entre elles l’elaboració dels Plans Directors dels Verd urbà per als municipis, les guies i cercador online per a la selecció d’espècies del Verd urbà d’arbrat i jardineria, i la publicació “renaturalització de la ciutat”. Actualment treballa en la implementació en el territori dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i la Nova Agenda Urbana, impulsades des de Nacions Unides i és membre del grup de treball “Entorn Urbà i Salut” de la Diputació de Barcelona, un think tank per incorporar la salut en totes les polítiques urbanes.

Works

On the Map

Constellation

Cronology

 1. Aeronautical Cultural Centre at Barcelona-El Prat Airport

  Godia & Barrio Arquitectes, Berta Barrio Uría, Sergi Godia i Fran, Eloi Juvillà i Ballester

  Aeronautical Cultural Centre at Barcelona-El Prat Airport

  El Museu està dotat d'un programa de 3200m2 repartit en Planta Baixa i Altell i està organitzat en dos crugies estructurals de 28 i 15.5 m. Sota la mes gran se situa una gran sala d'exposició d'avions antics i un taller de restauració. L'Altell forma part del recorregut expositiu i actua com a mirador sobre la gran sala. L'altra crugia conté la Sala d'Actes, l'Administració i els Magatzems. L'edifici, de planta rectangular, s'inspira en la imatge dels hangars. En la seva pell exterior els panells de formigó prefabricat es troben lleugerament desencaixats , trencant la planeitat de la façana i generant un joc de llums i ombres que varia al llarg del dia. En la façana principal aquest cos de formigó s'eleva com si fos un avió enlairant per a deixar una franja vidriada que permet observar els avions exposats.
 2. Mostres d'Arquitectura (Barcelona)

  Shortlisted

  Mostres d'Arquitectura (Barcelona)

  Aeronautical Cultural Centre at Barcelona-El Prat Airport

  Godia & Barrio Arquitectes, Berta Barrio Uría, Sergi Godia i Fran, Eloi Juvillà i Ballester