Intro

About

In this first stage, the catalogue focuses on the modern and contemporary architecture designed and built between 1832 –year of construction of the first industrial chimney in Barcelona that we establish as the beginning of modernity– until today.

The project is born to make the architecture more accessible both to professionals and to the citizens through a website that is going to be updated and extended. Contemporary works of greater general interest will be incorporated, always with a necessary historical perspective, while gradually adding works from our past, with the ambitious objective of understanding a greater documented period.

The collection feeds from multiple sources, mainly from the generosity of architectural and photographic studios, as well as the large amount of excellent historical and reference editorial projects, such as architectural guides, magazines, monographs and other publications. It also takes into consideration all the reference sources from the various branches and associated entities with the COAC and other collaborating entities related to the architectural and design fields, in its maximum spectrum.

Special mention should be made of the incorporation of vast documentation from the COAC Historical Archive which, thanks to its documental richness, provides a large amount of valuable –and in some cases unpublished– graphic documentation.

The rigour and criteria for selection of the works has been stablished by a Documental Commission, formed by the COAC’s Culture Spokesperson, the director of the COAC Historical Archive, the directors of the COAC Digital Archive, and professionals and other external experts from all the territorial sections that look after to offer a transversal view of the current and past architectural landscape around the territory.

The determination of this project is to become the largest digital collection about Catalan architecture; a key tool of exemplar information and documentation about architecture, which turns into a local and international referent, for the way to explain and show the architectural heritage of a territory.

Aureli Mora i Omar Ornaque
Directors of the COAC Digital Archive

credits

About us

Architects' Association of Catalonia:

Àrea de Cultura

Directors:

2019-2020 Aureli Mora i Omar Ornaque

Documental Commission:

2019-2020 Ramon Faura Carolina B. Garcia Francesc Rafat Antoni López Daufí Joan Falgueras Anton Pàmies Mercè Bosch Josep Ferrando Fernando Marzá Aureli Mora Omar Ornaque

External Collaborators:

2019-2020 Lluis Andreu Sergi Ballester Maria Jesús Quintero

Collaborating Entities:

ArquinFAD

 

Fundació Mies van der Rohe

 

Fundación DOCOMOMO Ibérico

Design & Development:

Nubilum Edittio

In Pictures

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

 • Vila Olímpica Primary Healthcare Centre

Memory

El CAP es dissenya com una caixa perforada en el seu interior per un pati que resolt la il·luminació i ventilació de totes les sales d’espera. Les façanes s’organitzen amb un tipus de buit modulat i repetitiu que no reflecteix la complexitat de l’edifici. Aquesta complexitat organitzativa s’observa a l’interior de l’edifici, estructural entorn d’un pati central que reflecteix en la seva secció les diferències programàtiques de els diverses plantes. A la planta baixa es situen els accessos, diferenciant el d’àrea d’atenció continuada del de la resta de l’edifici, i s’hi ubiquen la recepció, l’arxiu, la dispensació i el magatzem de farmàcia, els despatxos de controls mèdics, l’àrea de radiologia i l’àrea d’extraccions i laboratori, comunicada amb l’àrea d’atenció continuada. La planta primera es destina al servei de rehabilitació i teràpia física. Les plantes segona i tercera es destinen a l’àrea polivalent. En la planta quarta hi trobem l’àrea del personal sanitari i l’àrea administrativa. A la planta soterrani s’hi ubiquen l’aparcament, els magatzems i els locals tècnics. El disseny dels elements d’estructura, instal·lacions i tancament faciliten les posteriors remodelacions i redistribucions interiors.

Author: Sergi Godia i Fran

El Centre d’Assistència Primària de la Vila Olímpica es va construir per donar cobertura a la família olímpica durant els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, formant part de la gran transformació urbana de la ciutat i que en posterioritat atent als residents del nou Barri i al seu entorn urbà més pròxim. El CAP es dissenya com un edifici rectangular, que respectant les alineacions del conjunt edificat, que inclou habitatges, oficines i el mateix Centre, es formalitza com una caixa perforada per un pati, que resol la il·luminació i ventilació de les sales d’espera a cadascuna de les plantes. A la planta baixa es situen els accessos, diferenciant el de l’àrea d’atenció continuada del de la resta de l’edifici. S’hi emplacen, la recepció, l’arxiu, la farmàcia, els despatxos de controls mèdics, l’àrea de radiologia i la d’extraccions i laboratori. A les quatre plantes superiors es desenvolupa el programa assistencial del CAP, consultes, recuperació, magatzems especialitzats... i a la planta soterrani, l’aparcament, magatzems generals i espais tècnics. Les façanes s’organitzen intencionadament amb un tipus de buit modulat i repetitiu, que no reflecteix la complexitat del programa assistencial del Centre. Aquesta complexitat organitzativa s’observa a l’interior de l’edifici, estructurat entorn del pati central que reflecteix en la seva secció, les diferencies programàtiques de les diferents plantes. El disseny dels elements d’estructura, instal·lacions i tancaments, faciliten al màxim les remodelacions i/o redistribucions interiors en el temps.

Author: Laviña - de la Villa Arquitectura

Authors

On the Map